×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

به منظور گسترش و توسعه پژوهش و فناوری و انسجام بیشتر تحقیقات مرتبط با حوزه سلامت کودکان و  دستیابی به اهداف کوتاه مدت و دراز مدت در زمینه ارتقاء سطح سلامت در کشور و بر اساس سیاستهای کلان سلامت  طبق مصوبه شماره 255 مورخ 17/5/1395  شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی کشور، پژوهشکده سلامت کودکان با تجمیع مراکز تحقیقات شکل گرفته در گروه کودکان در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاسیس گردید. در زیر مراکز تابعه به اختصار معرفی می گردند.

مرکز تحقیقات عفونی اطفال

مرکز تحقیقات عفونی اطفال یکی از مراکز مهم تحقیقاتی کودکان کشور و وابسته به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی می باشد که در زمستان سال 1382تاسیس شد.فعالیتهای این مرکز بر بهره گیری حداکثر از توان تخصصی نیروی انسانی محقق در زمینه بیماری های اطفال، خصوصا بیماری های عفونی و تامین امکانات لازم جهت مشارکت محققین در توسعه فعالیت های پژوهشی متمرکز گردیده است.

مرکز تحقیقات عفونی اطفال به عنوان جزئی از نظام تحقیقات کشور و در چهارچوب سیاست های پژوهشی و بر اساس چشم انداز خود، ماموریت هایی را در زمینه رفع نیازهای بهداشتی، ارتقاء سطح سلامت جامعه، افزایش میزان تحقیقات کاربردی، بالا بردن سطح علمی کشور و افزایش روحیه پژوهشگری در کادر آموزشی و فارغ التحصیلان گروه پژشکی بر عهده دارد و در این راستا مرکز با مجامع علمی داخلی و خارجی  در ارتباط  و تعامل نزدیک است .

مجله تخصصی و بین المللی این مرکز تحت عنوان Archives of Pediatric Infectious Diseasesبا تلاش  اعضای هیئت تحریریه و همکاران مرکز  در نمایه سازهایی چون ISI  و Scopusنمایه می باشد . این ژورنال با هدف ترویج و انتشار یافته های علمی –پژوهشی محققین در زمینه بیماری های عفونی کودکان و ایمنولوژی فعالیت می کند.

 

مرکز تحقیقات اعصاب کودکان

مرکز تحقیقات اعصاب کودکان در سال 1386 موفق به اخذ موافقت اصولی دانشگاه گردید. اولین جلسه شورای عالی مرکز در 2 دی ماه 1386 برگزارشد. شورای اصلی این مرکز مرکب از فوق تخصصین اعصاب اطفال است که کلیه طرح های تحقیقاتی ارائه شده به مرکز را مورد بخث و بررسی قرار می دهند .مجله فوق تخصصی اعصاب کودکان به زبان انگلیسی از خردادماه 1385 اقدام به چاپ نمودهاست و از تاریخ 5 خرداد 1386 موفق به اخذ رتبه علمی- پژوهشی از کمیسیون نشریات علوم پزشکی کشور گردیده است . این مجله ارگان علمی مرکز تحقیقات علوم اعصاب اطفال می باشد. در جشنواره پژوهشی سال 1388 دانشگاه، مجله فوق تخصصی اعصاب کودکان به عنوان مجله برتر مورد تقدیر قرار گرفت. همچنین این مجله در Pubmed  ایندکس می شود و مقالات آن در این سایت قابل دسترسی است.

 

مرکز تحقیقات جراحی کودکان

مرکز تحقیقات جراحی کودکان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 86 راه اندازی و بعنوان زیر مجموعه ای از معاونت تحقیقات و فن آوری دانشگاه مشغول به کار شد. این مرکز از حدود 8 سال قبل در حال انجام پروژه های تحقیقاتی در بالاترین سطح علمی در زمینه موضوعات مختلف اپیدمیولوژی، آمار پایه و مشکلات بالینی مرتبط با جراحی کودکان میباشد. مرکز تحقیقات جراحی کودکان به سرعت تبدیل به یکی از مراکز پیشرو در پژوهش و آموزش جراحی اطفال شده و امکانات علمی و بالینی لازم جهت کمک به علاقمندان پژوهش در زمینه جراحی کودکان را فراهم نموده است .

 

مرکز تحقیقات بیماری های خونی مادرزادی کودکان

با توجه به اهمیت روزافزون بیماری‌های خونی کودکان و بیماری‌های مادرزادی خونی در عرصه‌ سلامت، درمان، اقتصاد و پزشکی، گسترش کمی و کیفی این رشته در دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، ضرورت ایجاد  مرکز تحقیقات را در این زمینه آشکار می سازد. بدین ترتیب مرکز تحقیقات بیماری های خونی مادرزادی کودکان در سال 1391 موفق به اخذ موافقت اصولی از شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی کشور شد.

یکی از بیماری های مزمن صعب العلاج که تحت حمایت های خاص بیمه می باشد بیماریهای مادرزادی خونی است،  دو سوم کل یارانه‌ی دارویی کشور، صرف همین دو بیماری می‌شود. از طرفی به دلیل موقعیت جغرافیایی و نژادی, ازدواج‌های فامیلی, مشکلات تغذیه ای و آلودگی های محیطی بسیاری از بیماریهای پرهزینه در سلامت در حیطه خون و سرطان کودکان بروز می نماید. از علل و زمینه های موجود جهت گسترش مراکز تحقیقاتی در حیطه خون و سرطان کودکان در ایران می توان به بیماری‌های استراتژیک خاص خونی (تالاسمی، هموفیلی و سرطان)، میزان رشد جمعیت و به ویژه جمعیت زیر 15 سال در ایران، قرار گرفتن ایران در کمربند بیماری‌های خونی ارثی  به ویژه در مناطق محروم و گستردگی جغرافیائی کشور و مشکلات جابجائی بیماران مزمن اشاره نمود.  با توجه به جایگاه حساس و راهبردی تحقیقات در بیماری های خون و سرطان کودکان ، راه اندازی مرکز تحقیقات بیماری های خونی مادرزادی کودکان گامی در جهت آموزش، پیشگیری، تشخیص و درمان در مسیر پژوهشهای پایه و حتی کاربردی و بالینی تلقی می شود.

 

مرکز تحقیقات پاتولوژی کودکان

نظر به اینکه تامین سلامت کودکان از اولویت های کشور و پایه و اساس سلامت یک کشور می باشد تحقیقات در زمینه پاتولوژی و بیماری های کودکان می تواند زمینه ساز سلامت اطفال و آینده کشور باشد.

با توجه به عدم وجود مرکز تحقیقات در رشته پاتولوژی و طب آزمایشگاهی کودکان در دانشگاه های ایران، مرکز تحقیقات پاتولوژی کودکان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی فعالیت رسمی خود را  به عنوان اولین مرکز تحقیقات پاتولوژی کودکان کشور از سال1392 و با همت و همکاری اساتید و محققین پاتولوژی آغاز به کار کرد.

این مرکز جهت توسعه دانش و عرصه ای برای تبادل علم در کلیه رشته های مرتبط با پاتولوژی و طب آزمایشگاهی تاسیس شده و در آن اساتید با تجربه در زمینه های مختلف پزشکی به پژوهش اشتغال دارند.

 

مرکز تحقیقات نفرولوژی

مرکز تحقیقات نفرولوژی کودکان  در مهر ماه 1393فعالیت خود را آغاز نمود. هم چنین در همان سال  در جلسه شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی، با توجه به مراحل سپری شده فعالیت مرکز، موافقت اصولی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را کسب نمود.

مأموریت مرکز بعنوان اولین مرکز تحقیقاتی نفرولوژی کودکان  این است که با رهبری، هدایت، مشاوره و اجرای پژوهش های سازماندهی شده تلاش کند با تکمیل حلقه های علم، تحقیق، فناوری، تولید و بهره برداری از دانش حاصله، سبب ارتقاء سلامت و گسترش مرزهای دانش شود . از جمله اهداف اصلی آن؛ انجام پروژه های کاربردی و بنیادی در زمینه علوم نفرولوژی و اورولوژی کودکان . ایجاد پل بین رشته ای در تحقیقات مشترک، تدوین و راهبری استانداردهای مربوطه و ارائه آموزش های مرتبط است .

رسالت مرکز تحقیقات نفرولوژی کودکان ، تولید و گسترش علم، فناوری از طریق طراحی و انجام پژوهش‌های بنیادی و کاربردی در زمینه های مرتبط، به منظور یافتن راه‌حل های مناسب و توانمند سازی جامعه دانشگاهی در سطح ملی و بین المللی برای ارتقای کیفیت زندگی کودکان جامعه است.

مرکز تحقیقات سلامت نوزادان

مرکز تحقیقات سلامت نوزادان در شهریور ماه سال 1387 با اخذ موافقت اصولی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شروع بکار نمود. این مجموعه با تاکید بر سلامت نوزادان کشور تا در این زمینه گام های موثری بردارد.  از آنجا که تعداد همکاران فوق تخصصی در این گروه در کشور بسیار قابل توجه هست، می تواند موید رسالت خطیر ما در سلامت نوزادان باشد. میزان مرگ و میر نوزادان در کشور بعنوان مهمترین شاخص بهداشتی هرکشور می باشد.  که در سال های اخیر موفقیت های زیادی را بدلیل همکاری گروه های مختلف بدست آورده است. مقالات در سایر زمینه های بهداشتی، مانند:  مراقبت از مادرباردار و نوزاد، ترویج تغذیه با شیرمادر، زردی، عفونت های نوزادی و آسیفکسی از اولویت های تحقیقاتی این مرکز می باشد.

 

موافقت اصولی پژوهشکده سلامت کودکان

 

 

 

تنظیمات قالب